Dupa ce FC Sion a castigat un proces civil impotriva UEFA, forul condus de Michel Platini a prezentat modalitatile prin care formatia elvetiana ar putea fi reprimita in Europa League (competitie unde nu a fost lasata sa participe - locul i-a fost luat de catre Celtic Glasgow), informeaza AS.

Christian Constantin, presedinte FC Sion Foto: Reuters

UEFA a raspuns, in aceasta saptamana, unei solicitari a Tribunalului Cantonal din Vaudois, forul european prezentand modalitatile prin care FC Sion ar putea participa in Europa League.

Variante de reprimire:

* Anularea tuturor disputelor din Grupa I a Europa League, urmand sa se joace meciuri noi intr-o grupa de cinci (actualele echipe + FC Sion). Se va juca dupa sistemul grupelor din fosta Cupa UEFA: echipele vor juca una impotriva celeilalte intr-o singura mansa, acasa sau in deplasare (in perioada 24 noiembrie - 22 decembrie).

* FC Sion sa fie a cincea echipa a Grupei I, rezultatele de pana acum sa ramana valabile, iar formatia elvetiana sa joace cu celelalte echipe in perioada noiembrie 2011 - februarie 2012, pana la completarea disputelor. Ar aparea astfel opt meciuri noi in competitie, faza grupelor.

* Ultima varianta ar fi aceea ca FC Sion sa evolueze in faza 16-imilor competitie dupa ce va juca un play-off.

UEFA a mentionat ca reprimirea FC Sion ar putea fi facuta doar dupa o decizie finala din partea TAS si dupa ce echipele angrenate in competitie ar fi de acord cu acest lucru.

FC Sion a fost exclusa din Europa League dupa ce nu a respectat o interdictie a forului european in ceea ce priveste cumpararea de fotbalisti. In aceste conditii, cu toate ca a obtinut calificarea in faza grupelor, formatia elvetiana a fost inlocuita de Celtic Glasgow.