Scapata de grijile calificarii la EURO 2012, nationala Romaniei va juca contra Albaniei (in ultima partida din preliminarii) doar pentru palmares. Selectionerul Victor Piturca a anuntat ca este posibil sa titularizeze in aceasta seara jucatori care au evoluat mai putin la prima reprezentativa. Meciul de pe "Qemal Stafa" din Tirana va fi LiveText pe HotNews.ro de la ora 21.00. Finala Grupei D se va disputa pe "Stade de France", acolo unde Franta si Bosnia lupta pentru calificarea directa la turneul final european.

Victor Piturca Foto: AGERPRES

* Partida de la Tirana are sanse mari sa nu fie transmisa la televizor, dar va fi insa preluata de Radio Romania Actualitati.

"Vrem sa ne razbunam pentru infrangerea suferita in fata Romaniei acum patru ani, cand am pierdut cu 6-1. Evoluam acasa, in fata propriilor suporteri, si ar trebui sa jucam mai bine, fie si numai amintindu-ne de acel esec cu 6-1, care ne revine mereu in memorie. Venim dupa trei infrangeri la rand, e cazul sa nu mai pierdem si de aceasta data" - Erjon Bogdani, atacant Albania.

"E un ultim meci de calificare, deja am lasat patru jucatori acasa, iar la antrenament s-a accidentat si Matel, dar cred ca nu va fi o problema sa joace. Nu cred ca trebuie sa ne facem griji, avem jucatori care sa joace si care sa rezolve meciul. A mai ramas acest meci din cele doua in care ne propusesem victoria. Nu va fi usor, deoarece albanezii doresc acelasi lucru, terenul este unul greu, dar trebuie sa trecem peste orice obstacole" - Victor Piturca, selectioner Romania.

Click aici pentru a vedea partidele din preliminariile EURO 2012.

Formatii probabile:

Albania: Ujkani - Dallku, Teli, Cana, Lika - Muzaka, Lala, Bulku, Hyka - Bogdani, Salhi. Antrenor: Josip Kuze

Romania: Silviu Lung jr - Luchin, Tamas, Goian, Latovlevic - Nicolita, Bourceanu, Cristea - Torje, Bogdan Stancu, Mutu. Antrenor: Victor Piturca.

Clasament:

1. Franta 20p

2. Bosnia 19p

3. Romania 13p

4. Belarus 13p

5. Albania 8p

6. Luxemburg 4p.

Se disputa marti:

Albania - Romania

Franta - Bosnia.

Albania vs Romania, fata in fata:

Victorii Albania: 2

Victorii Romania: 10

Remize: 2

Golaveraj: 39-8

Prima partida: Albania vs Romania 0-1, 13 octombrie 1946, la Tirana

Ultima partida: Romania vs Albania 1-1, 3 septembrie 2010, la Piatra Neamt.