Romania a ratat inca o prezenta la un turneu final, tricolorii urmand sa vizioneze de la televizor EURO 2012 din Ucraina si Polonia. "Nu se pune problema de reconstructie. Jucatorii noi trebuie integrati langa fotbalisti de valoare", a precizat Victor Piturca dupa 2-2 cu Belarus pe "Arena Nationala".

Victor Piturca Foto: Reuters

"Este pacat ca nu am castigat un joc pe care l-am avut la discretie. Dar cand primesti astfel de goluri e normal sa nu castigi. Au fost momente de oboseala, insa greselile au venit la cele doua goluri. Au fost doua greseli mari de tot, iar adversarul ne-a taxat. Nu se pune problema de reconstructie. Jucatorii noi trebuie integrati langa fotbalisti de valoare. Pacat ca nu am reusit sa marcam pentru ca suporterii au fost langa noi si ne-au incurajat. Matel a jucat destul de bine in conditiile in care a avut un adversar puternic. Pacat ca nu a avut realizari, nu a dat o pasa finala" - Victor Piturca la TVR1.

"Imi pare rau pentru rezultat, imi pare rau ca nu i-am facut si pe suporteri fericiti. Trebuie sa formam o echipa si sa-i aducem si pe spectatori inapoi pe stadion. Cred ca ne vom califica la urmatoarea campanie" - Alexandru Matel (Mediafax).

"Urmatorul meci (n.r. - cu Albania, de marti) conteaza pentru ca trebuie sa formam un grup in vederea campaniei urmatoare. Deja ne gandim la urmatoarele preliminarii si obiectivul nostru este sa formam un nucleu. Speram sa ne calificam, nu conteaza cati ani voi avea la urmatorul turneu, atata timp cat joc si inscriu - Adrian Mutu (Mediafax).

In celelalte partide din grupa

Bosnia - Luxemburg 5-0

Franta - Albania 3-0

Clasament:

1. Franta 20p

2. Bosnia 19p

3. Romania 13p

4. Belarus 13p

5. Albania 8p

6. Luxemburg 4p

Ultimele jocuri din grupa:

Marti, 11 octombrie

Albania - Romania

Franta - Bosnia