Vasile Avram, fostul sef al arbitrilor romani, a fost audiat, joi, la Tribunalul Bucuresti. In fata judecatorilor, Avram a declarat ca este nevinovat, ca Mircea Sandu l-a ajutat la delegarile fluierasilor si ca presedintii de club i-au dorit raul. "Nu am incalcat legea, nu am luat bani. Nu sunt paria societatii", a precizat fostul conducator al CCA. Curtea de Apel a admis noile probe depuse de DNA, iar Avram este acuzat de o noua infractiune: fals si uz de fals (ar fi semnat un document oficial in timp ce era arestat), informeaza gsp.ro.

Vasile AvramFoto: AGERPRES

Iata principalele momente ale recursului in cazul "Vasile Avram":

- Sedinta a inceput in jurul orei 9.

- Vasile Avram a fost reprezentat de un avocat, Sorin Terbea de trei.

- "Mereu le-am spus arbitrilor sa nu-i mai creada pe cei care de dau drept prietenii mei. Le-am spus sa se duca acasa si sa le dea banii inapoi" - Vasile Avram.

- Curtea de Apel a admis noile probe ale DNA cu privirea la savarsirea infractiunii de "fals si uz de fals". Avram este acuzat ca ar fi semnat un document in timpul in care se afla in arest.

- Avocatii celor doi au pledat pentru judecare in libertate, cu mentinerea obligatiei de a nu parasi localitatea sau tara.

- Instanta de judecata a admis oficial proba DNA de "fals in acte".

- O decizie cu privire la eliberarea sau mentinerea in arest pentru 29 de zile a lui Vasile Avram va fi data in cursul zilei de vineri.

Ce a declarat Vasile Avram de-a lungul audierilor de joi:

"Nu am vrut initial sa merg la Targu Mures. Tocmai de aceea Sorin Terbea mi-a pus la dispozitie elicopterul. Mie, sincer, mi-a fost rau tot drumul. De ar ar fi trebut terbea sa-mi dea bani prin intermediari cand el a fost la mine acasa? Nu sunt un pericol public".

"N-am incalcat niciodata legea, nu am luat bani. Am incercat sa nu existe niciun fel de influente asupra arbitrilor. Nu am intervenit niciodata in problemele de arbitraj. Am doi copii arbitri si nu imi permiteam sa calc stramb. Nu pot sa fiu nici ciuma, nici paria societatii".

"S-a dorit indepartatea mea de catre presedintii care nu mai aveau acces la butoane. I-am spus presedintelui FRF ca nu vreau sa fac delegari, ca vreau sa ma ocup de proiecte de dezvoltare. Mi-a spus ca nu se poate, eu sunt presedinte, eu raspund, ca deleaga altcuiva aceste atributii. Nu sunt un pericol public din moment ce nu sunt presedintele CCA. Am fost amenintat ca ma schimba. Mi s-a spus sa ma inchid in camera cu ei sa discutam. Ce, suntem in jungla?"

"Eram de trei zile in arest. Pe 26 septembrie, cand ma aflam in arest, au venit la mine avocatii Penciu Adrian si Serban Alexandru, iar Penciu mi-a dat o hartie pe care am semnat-o pe partea din dreapta sus, apoi am intrebat: . In acel moment eu am spus si l-am rugat pe avocat sa mearga la sotia mea pentru a-i spune ca nu ma mai poate reprezenta in proces si sa imi caute alt avocat. Celalalt avocat, Serban Alexandru, mi-a spus ca nu stie nimic despre hartia aceea. Am aflat de abia pe 28 septembrie, la DNA, ca acel document era hotarare a Biroului Executiv al CCA, datata cu ianuarie 2011. Nu stiu de ce trebuia sa o semnez, este oricum publicata pe site-ul LPF, insa asa cum se vede acolo fara semnatura. Nu trebuia sa o mai semnez" - Vasile Avram.

DNA si-a motivat retinerea in detentie pentru 29 de zile a lui Avram in urmatorul fel:

1 - "Institutionalizarea delegarilor la comanda conducatorilor de cluburi (Porumboiu si Borcea)".

2 - "Vasile Avram este pericol public".

Acuzat de catre DNA de "dare de mita", omul de afaceri Sorin Terbea a declarat in apararea sa ca plicul cu cei 19.000 de euro pentru Vasile Avram (seful CCA) era de fapt un tablou, un basorelief, pe care l-a impachetat cu grija. Conform Tribunalului Bucuresti, Avram a transformat, prin puterea de a delega arbitri, campionatul intern intr-o loterie, dupa bunul sau plac. De asemenea, Terbea este cel care s-a implicat activ in nunta lui Marius Avram (fiul presedintelui arbitrilor), acesta oferind gratis o cantitate importanta de vin.

Ce risca Vasile Avram

In cazul in care ar putea fi gasit vinovat, seful CCA risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 3 si 15 ani pentru luare de mita la care s-ar mai putea adauga o treime din pedeapsa pentru forma continuata, sustine gsp. Presupus complice al lui Avram, Sorin Terbea risca o pedeapsa cu detentia intre 6 luni si 5 ani.