Galatiul spera la primul rezultat favorabil din Champions League, echipa pregatita de Dorinel Munteanu urmand sa-si masoare fortele cu Benfica, una dintre marile echipe ale Europei. Partida va insemna debutul "Arenei Nationale" in Champions League, iar organizatorii au dat asigurari ca se va juca pe un gazon pe masura competitiei. Meciul dintre Otelul si Benfica va fi in direct pe TVR1 si LiveText pe HotNews.ro de la ora 21.45.

Dorinel spera la primul rezultat favorabil in Champions LeagueFoto: Reuters

"E o presiune mare pentru noi, dar suntem pregatiti. Ne infruntam cu o echipa puternica, cu traditie in fotbal. Jucatorii au trecut insa de emotiile debutului si pot face un meci bun. Eu am incredere in baieti. Suntem echipa cu sanse mai mici, niciun joc insa nu este dinainte castigat. Sper ca Otelul Galati sa fie surpriza placuta. Am avut multe momente bune cu Basel, am platit cu rezultatul pana la urma lipsa de experienta. Sper sa eliminam lucrurile negative din acea partida. Vreau ca baietii sa abordeze cu incredere meciul cu Benfica" - Dorinel Munteanu, antrenor Otelul Galati.

"Este o motivatie in plus sa intalnesti adversari ca Luisao sau Garay. Speram sa avem o evolutie buna. Se poate si o victorie, pana la urma suntem 11 contra 11. Nu vad de ce n-am incerca sa castigam. Speram sa marcam, poate sa fie si un autogol al lor, nu conteaza oricum, dar sa castigam puncte" - Marius Pena, fotbalist Otelul Galati.

"Nu este greu sa ii faci pe jucatori sa se concentreze pentru un meci de Liga Campionilor. Otelul are un colectiv puternic si cateva individualitati, cum este Antal. Sper sa nu fie intr-o zi buna impotriva noastra. Seamana cu Poborsky. Benfica traverseaza o perioada mai buna acum fata de anul trecut, cand n-am marcat in deplasare în Champions League, cred ca vom marca aici, cu Otelul" - Jorge Jesus, antrenor Benfica Lisabona.

"Stim ca toate jocurile sunt dificile. Va fi o partida complicata, dar suntem pregatiti si avem incredere in noi. Trebuie sa castigam toate meciurile. Toate echipele vor sa demonstreze mai ales pe teren propriu ca sunt puternice. Gazonul este bun. Cred ca va fi un joc frumos, avem dorinta de a invinge. Sunt sigur ca vom obtine un rezultat bun. Avem o echipa buna si am venit sa plecam de aici victoriosi" - Ezequiel Garay, fotbalist Benfica Lisabona.

* Benfica se simte bine in Bucuresti, formatia lusitana fiind neinvinsa in patru dueluri. Doua remize contra Stelei (1987-1988, Liga Campionilor si 1994-1995 Champions League, faza grupelor) si doua victorii cu Dinamo (2-0 in sezonul 1999-2000 din Cupa UEFA si 2-1 tot in Cupa UEFA, editia 2006-2007).

Clasament Grupa C:

1 FC Basel 3 puncte (2-1)

2 Manchester 1 (1-1)

3 Benfica 1 (1-1)

4 Otelul 0 (1-2).

Ultimele partide:

Otelul vs CS Mioveni 0-0

FC Porto vs Benfica 2-2

Echipa probabile:

Otelul: Grahovac - Rapa, Sergiu Costin, Perendija, Ljubinkovici - Giurgiu, Filip - Antal, Ibeh, Bus - Pena. Antrenor: Dorinel Munteanu

Benfica: Artur - Maxi Pereira, Luisao, Garay, Emerson - Javi Garcia - Witsel, Aimar, Gaitan - Nolito, Cardozo. Antrenor: Jorge Jesus

Arbitru: David Fernandez Borbalan (Spania).