Vasile Avam a fost arestat pentru 29 de zile, seful Comisiei Centrale a Arbitrilor fiind acuzat de "luare de mita in forma continuata". Au fost vehiculate mai multe nume pentru a prelua conducerea fluierasilor romani, singurul exclus de pe lista fiind Ion Craciunescu. "Nu-l pun (nr. pe Craciunescu), a spus ca nu va mai lucra cu mine cat timp voi fi eu la Federatie", a declarat Mircea Sandu, presedintele FRF.

Ion CraciunescuFoto: Rompres

"Nu-l pun pe Craciunescu. A spus ca nu va mai lucra cu mine cat timp voi fi eu la federatie. Ma gandesc sa le propun functii de conducere unor oameni precum Balaj, Tudor, Deaconu. Sunt de opt ani pe listele UEFA si nu mai au sanse sa progreseze. Vor trebui sa renunte la activitatea de acum", a declarat Mircea Sandu pentru Evenimentul Zilei.

Favoriti pentru a-l inlocui pe Avram sunt, conform lui Mircea Sandu, Gheorghe Constantin "Suceava" si Nicolae Grigorescu.

Vasile Avram, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, va ramane in arest pentru urmatoarele 29 de zile, dupa cum a hotarat, duminica, Tribunalul Bucuresti. Avram este acuzat de "luare de mita in forma continuata" in valoare de 19.000 de euro. Pentru aceeasi perioada va ramane in arest preventiv si Sorin Terbea, omul de afaceri fiind cercetat pentru "dare de mita". Avocatii lui Avram au facut deja recurs.

Ce risca Vasile Avram

In cazul in care ar putea fi gasit vinovat, seful CCA risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 3 si 15 ani pentru luare de mita la care s-ar mai putea adauga o treime din pedeapsa pentru forma continuata, sustine gsp. Presupus complice al lui Avram, Sorin Terbea risca o pedeapsa cu detentia intre 6 luni si 5 ani.