In minutul 85 al partidei dintre Steaua si Pandurii, Gardos il ataca pe Cosmin Bacila, intrare in urma careia jucatorul gorjenilor sufera o dubla fractura de tibie si peroneu. "Gardos nici nu l-a atins pe Bacila", a precizat patronul ros-albastrilor dupa meci, in timp ce Marian Condescu (presedintele Pandurilor) cere suspendarea fotbalistul stelist pana in momentul in care Bacila va reveni pe terenul de fotbal (peste aproximativ sapte luni).

Cosmin Bacila va sta departe de fotbal aproximativ sase luni Foto: AGERPRES

"Ar trebui sa stea pe bara cat va lipsi si Bacila. Nu vom mai conta pe Cosmin un an de zile. E de vina comportamentul unor oameni de pe banca Stelei, care au facut anumite declaraţii si au inflamat spiritele inaintea jocului" - Marian Condescu, presedinte Pandurii.

"Gardos a fost eliminat degeaba, nici nu l-a atins pe Bacila. Kovacs ne-a jefuit - Gigi Becali, patron Steaua.

"Imi pare nespus de rau! Le cer scuze lui, familiei lui, nu sunt un jucator dur si nu stiu cum s-a putut intampla asa ceva" - Florin Gardos, jucator Steaua, conform gsp.

Alte cazuri de fractura de tibie si peroneu

Un alt incident de acest fel s-a intamplat in anul 1999, atunci cand Marius Lacatus i-a provocat lui Vasile Ardeleanu o dubla fractura de tibie si peroneu. Nefericitul eveniment a avut loc in timpul partidei Steaua - FCM Bacau. In urma acelui incident, Ardeleanu a nu mai revenit pe terenul de fotbal.

La nivel mondial, fotbalisti precum Henrik Larsson, Eduardo si Djibril Cisse (in doua randuri) au suferit accidentari precum Cosmin Bacila.