Pe 10 mai 2011, Mihaita Nesu s-a accidentat grav, dupa un duel cu coechipierul Alje Schut, in timpul unui antrenament al echipei Utrecht. La cateva luni distanta, internationalul roman spera ca isi va putea folosi macar partea de sus a corpului. "Ani de zile de acum incolo, viata mea va insemna doar recuperare. Le multumesc din suflet romanilor buni, plang doar cand ma gandesc la sprijinul lor", a spus Nesu intr-un interviu acordat lui Catalin Tolontan, Gazeta Sporturilor.

Mihaita Nesu Foto: AGERPRES

Mihaita Nesu s-a accidentat grav in timpul antrenamentului de pe 10 mai 2011 al formatiei FC Utrecht, fundasul roman avand o vertebra rupta in zona superioara a coloanei vertebrale. "Dupa un contact cu un coechipier, Nesu a cazut destul de rau. A fost transportat de urgenta cu ambulanta la spital", a precizat la acel moment purtatorul de cuvant al formatiei olandeze.

"Ofer acest prim interviu si singurul pentru o lunga vreme de acum inainte. Povestesc cum s-a intamplat, ce-am trait si ce fac. Le multumesc din suflet romanilor buni, plang doar cand ma gandesc la sprijinul lor... M-am mega mirat si eu de reactii, ca n-am fost o vedeta a fotbalului! Ii rog sa ma inteleaga de ce nu voi vorbi decat acum si gata despre suferinta mea! Ii rog sa nu-mi mai contacteze parintii sau familia pentru ca nimeni nu va vorbi in locul meu, niciodata. Ani de zile de acum inainte, viata mea va insemna recuperare si probabil imbunatatiri pe care vi le voi zice eu", a declarat Mihaita Nesu pentru Gazeta Sporturilor.

In acest moment, sportivul isi poate misca doar capul si partial mana dreapta. In varsta de 28 de ani, Nesu este internat in clinica De Hoogstraat din Utrecht, iar marea lui speranta pentru urmatoarea perioada a vietii este sa isi poata misca macar partea de sus a corpului.

"Serios, viata e frumoasa si merita traita!", a conchis fotbalistul.

Mihaita Nesu a fost transferat de la Steaua in Olanda in anul 2008, fundasul fiind unul dintre titularii incontestabili ai celor de la Utrecht. De-a lungul timpului, Nesu a bifat 86 de prezente in Liga 1, in timp ce la echipa nationala a Romaniei are 8 partide disputate. In acualul sezon competitonal din Eredivisie, Nesu a evoluat de 29 de ori pentru Utrecht.

Citeste aici prima parte a interviului cu Mihai Nesu