UEFA a hotarat, in cursul zilei de vineri, ca partida dintre Steaua si Schalke, contand pentru Grupa J a Europa League, sa se dispute pe 15 septembrie, asa cum era programat initial, dar la Cluj, in Gruia. Forul european nu a mai dorit sa amane partida, cu toate ca nemtii isi dadusera acordul pentru acest lucru (s-ar fi disputat pe 21 septembrie). UEFA a luat aceasta decizie dupa ce gazonul de pe "Arena Nationala" a fost un adevarat "camp de cartofi" la partida de inaugurare (Romania vs Franta).

Gazonul de pe Arena Nationala dupa meciul Romania vs Franta 0-0Foto: HotNews / DP

In cursul zilei de joi, UEFA a trimis doi inspectori pentru a vedea starea gazonului de pe "Arena Nationala", forul european fiind ingrijorat de conditiile in care vor evolua Otelul, Steaua si Rapid in cupele europene.

Dupa cele constatate de reprezentantii sai, UEFA a decis ca suprafata de joc trebuie schimbata. Cum firma olandeza care se ocupa de noul gazon de pe "Arena Nationala" nu a garantat ca lucrurile vor fi la 100% pana pe 15 septembrie, forul european a hotarat ca disputa sa fie mutata la Cluj, pe stadionul CFR-ului.

Covorul pe care s-a disputat partida cu Franta a costat 80.000 de euro, rulourile cu iarba fiind aduse din Italia. Noua suprafata de joc a fost adusa din Olanda, va fi montata in urmatoarele zile si a costat 360.000 de euro.

Steaua, programul meciurilor din Europa League:

Steaua - Schalke 04 (15 septembrie, Cluj)

AEK Larnaca - Steaua (29 septembrie)

Maccabi Haifa - Steaua (20 octombrie)

Steaua - Maccabi Haifa (3 noiembrie)

Schalke 04 - Steaua (1 decembrie)

Steaua - AEK Larnaca (14 decembrie).