UEFA a trimis doi inspectori pentru a vedea starea gazonului de pe "Arena Nationala", forul european fiind ingrijorat de conditiile in care vor evolua Otelul, Steaua si Rapid in cupele europene. "In acest moment, stadionul este inchis de UEFA. Oamenii trimisi la Bucuresti au luat mostre din teren si vom vedea ce va urma", a precizat Marius Stan, presedintele campioanei Romaniei.

Gazonul de pe Arena Nationala dupa meciul Romania vs Franta 0-0Foto: HotNews / DP

UPDATE: "Maine (nr. vineri) se ia decizia finala si o sa vedem daca Steaua va juca pe National Arena. In pricipiu vom primi dreptul de a schimba gazonul de pe National Arena" - Valeriu Argaseala.

"In acest moment, National Arena este inchis de UEFA. Cei doi oameni trimisi la Bucuresti au luat mostre din teren si vedem ce va urma", a declarat Marius Stan, presedintele Otelului, la Radio Gsp.

Dupa ce Romania si Franta s-au duelat pe un adevarat "camp de cartofi", UEFA s-a autosesizat, iar doi delegati ai forului european au fost prezenti joi la "Arena Nationala", alaturi de Mircea Sandu, Adrian Oprisan si Viorel Duru. Oficialii au luat mostre de gazon de la stadion, iar apoi s-au deplasat la sediul FRF pentru o discutie cu Mircea Sandu.

Un lucru e clar, pana la luarea unei decizii, pe "Arena Nationala" nu va mai putea gazdui partide de fotbal. Urmatorul meci programat sa se joace pe stadion este Steaua vs Schalke, din Grupa J a Europa League, in data de 15 septembrie.

Covorul (nr. campul de cartofi) pe care s-a disputat partida cu Franta a costat 80.000 de euro, rulourile cu iarba fiind aduse din Italia.

FRF confirma schimbarea gazonului

"Astazi, joi 8 septembrie 2011, a avut loc la Casa Fotbalului o intalnire in care s-a analizat starea terenului de joc la partida Romania - Franta, UEFA atentionandu-ne in legatura cu adoptarea unor decizii rapide pentru refacerea gazonului. La dezbatere au participat presedintele FRF Mircea Sandu, reprezentanti ai Primariei Bucuresti si, respectiv, ca expert desemnat de UEFA în problema montarii si intretinerii terenurilor de joc, domnul Richard Hayden.

Din discutiile purtate a reiesit ca gazonul trebuie schimbat, aceasta operatiune urmand sa dureze maximum doua saptamani. In acest scop, sub expertiza reprezentantului UEFA, o alta companie decât cea care a montat initial gazonul va reface in intregime câmpul de joc, astfel incat echipele romanesti participante in cupele europene sa poata disputa jocurile din grupele Ligii Campionilor si ale Europa League", se precizeaza intr-un comunicat oficial al FRF.

Patronul Stelei promite ca va rezolva problema

"Am stabilit cu gazonul, se rezolva. Garantie un an de zile! Va costa 360.000 de euro. Eu am zis 300.000 de euro, dar ei au zis 360.000 si probabil ca voi face ca ei. Cel mai probabil va fi montat luni sau marti. Va fi pus intr-o zi si jumatate, dupa aia poti sa si dansezi pe el. E clar ca 100-110.000 de euro ii va asigura George Copos, ca mi-a promis. Sa vedem ce facem cu Marius Stan. Daca nu plateşte, propun Primariei sa nu lase Otelul sa joace pe National Arena", a precizat patronul Stelei.

Cum explica Primaria Capitalei starea deplorabila a gazonului

"Gazonul de pe Arena Nationala s-a deteriorat din cauza conditiilor meteo nefavorabile - temperaturi ridicate si lipsa precipitatiilor, urmand ca portiunile afectate sa fie inlocuite. Rulourile de iarba au fost montate in luna iulie, iar terenul de joc era pregatit inca din data de 10 august pentru desfasurarea meciului de fotbal Romania-Argentina. Acest stadion a fost realizat in vederea desfasurarii finalei Europa League din 2012, perioada in care gazonul ar fi avut suficient timp pentru fixare. Este important de mentionat ca gazonul necesita timp pentru maturizare. Dupa aceasta data (nr. 10 august), temperaturile extrem de ridicate, dar si lipsa precipitatiilor, nu au permis o dezvoltare corespunzatoare a radacinilor, astfel incat sa se asigure o legatura puternica intre ruloul de iarba si stratul suport", a precizat Primaria Capitalei, intr-un comunicat de presa (conform Mediafax).

Ce meciuri ar trebui sa aiba loc pe National Arena in urmatoarea perioada:

Steaua - Schalke 04 (15 septembrie, Europa League)

Dinamo - Rapid (18 septembrie, Liga 1)

Steaua - Pandurii Targu Jiu (19 septembrie, Liga 1)

Otelul - Benfica (27 septembrie, Champions League)

Rapid - PSV Eindhoven (29 septembrie, Europa League)

Steaua - Otelul (2 octombrie, Liga 1)

Otelul - Manchester United (18 octombrie, Champions League)

Rapid - Legia Varsovia (20 octombrie, Europa League)

Steaua - Rapid (24 octombrie, Liga 1)

Steaua - Maccabi Haifa (3 noiembrie, Europa League)

Steaua - Concordia Chiajna (6 noiembrie, Liga 1)

Otelul - FC Basel (22 noiembrie, Champions League)

Steaua - FC Brasov (26 noiembrie, Liga 1)

Rapid - Hapoel Tel-Aviv (30 noiembrie, Europa League)

Rapid - Sportul si Dinamo - Steaua (3 decembrie, Liga 1, cuplaj)

Steaua - CFR Cluj (10 decembrie, Liga 1)

Steaua - AEK Larnaca (14 decembrie, Europa League)

Steaua - Vointa Sibiu (17 decembrie, Liga 1).