Federatia Romana de Fotbal si Marcel Pavel vor primi o amenda de cate 5000 de lei pentru ca intonarea imnului national cu alt text, informeaza Mediafax. Informatia a fost confirmata de catre Mihai Cristian Atanasoaie, prefectul Capitalei.

Marcel PavelFoto: HotNews / DP

"Prefectura Capitalei va sanctiona FRF si personala vinovata, in speta Marcel Pavel, cu cate 5.000 de lei, aceasta fiind obligatia legala a prefectului. Daca noi in tara nu ne respectam valorile nationale, este cu atat mai probabil sa nu fim respectati in competitiile nationale de catre altii, pentru ca drapelul, imnul si stema nationale sunt simbolul Romaniei ca stat si nu avem voie nici moral, nici legal sa nu le respectam" - Mihai Cristian Atanasoaie, prefectul Capitalei, pentru Mediafax.

"Noi n-avem muzicieni la FRF, noi doar am comandat imnul. Nicaieri in lume nu se canta tot imnul inainte de un meci. Nu cred ca FRF a dat imnul cu notele muzicale. Versurile au fost aceleasi, doar ca au fost mai putine", a declarat Dumitru Dragomir, seful LPF, la Realitatea TV.

"Nu ne intereseaza cate versuri are imnul, noi vrem sa se termine cat mai repede si sa inceapa meciul" - Gigi Becali la Antena3.

Marcel Pavel a afirmat insa ca, daca ar fi cantat versurile care contineau numele "Traian" s-ar fi interpretat politic, aluzie la numele presedintelui Romaniei, Traian Basescu.

"Daca spuneam asta, se interpreta politic, este un indemn la lupta, a fost un mesaj catre acesti sportivi", a spus cantaretul.

Pe de alta parte, Marcel Pavel a afirmat ca i s-a "impus" ca, impreuna cu soprana Alexandra Coman, sa cante ambele imnuri "in timpul de trei minute".

Vezi aici imnul cantat de Marcel Pavel: