Fostul selectioner Emerich Ienei spune, la RFI, ca "intr-un an si jumatate, echipa nationala de fotbal poate duce mai departe simbolurile noastre: Hagi, Popescu, Petrescu". Fostul antrenor afirma ca "impresia cea mai proasta" la meciul dintre Romania si Franta i-a lasat-o gazonul. "Stadionul este splendid, dar terenul a fost imposibil pentru a face un joc de calitate", adauga fostul antrenor al echipei nationale.

Emerich Ienei spera intr-o reconstructie a echipei nationale in cel mult un an si jumatate. "Eu cred ca intr-un an si jumatate se poate construi o echipa noua, care poate duce mai departe simbolurile noastre: Gica Hagi, Gica Popescu, Dan Petrescu si asa mai departe", spune fostul selectioner.

El se arata insa nemultumit de starea gazonului: "Ei bine, poate ca se putea preveni, dar domnul primar nu este specialist, nu este vina lui. In primul rand, trebuie sa-i multumim nu numai dansului, ci si Guvernului, pentru ca s-au luptat ca Romania sa aiba un asemenea stadion foarte frumos. Eu cred ca in scurt timp se poate rezolva si campul de joc".

Fostul selectioner crede totusi ca starea proasta a gazonului a fost mai degraba in favoarea echipei antrenate de Victor Piturca. "Stadionul este foarte luxos, dar cea mai proasta impresie mi-a lasat-o gazonul, care nu a fost nici in ajutorul Romaniei, nici in ajutorul Frantei. Poate a fost mai mult in ajutorul Romaniei, pentru ca echipa Frantei oricum este o echipa mai tehnica, desi si ei au o perioada acum cand vor sa revigoreze echipa nationala. Pentru ei a fost mai greu, pentru ca sunt obisnuiti sa joace pe un gazon foarte bun", afirma Emerich Ienei.

"Stadionul este splendid, dar terenul a fost imposibil pentru a face un joc de calitate", adauga fostul antrenor al echipei nationale.

Emerich Ienei critica lipsa de promovare a jucatorilor romani la echipele de club din tara, unul dintre motivele pentru care reconstructia nationalei bate pasul pe loc.

Continuarea pe www.rfi.ro.