"National Arena din Bucuresti e un veritabil paradox. Cum poate o arena de o asemenea anvergura sa aiba un teren atit de dezastruos? Bineinteles, cimpul de cartofi pe care Les Bleus au evoluat nu e singura explicatie pentru slaba calitate tehnica a jocului" - asa descrie prestigioasa publicatie franceza L'Equipe terenul de joc de la meciul Romania - Franta.

Terenul de joc catastrofal de pe National ArenaFoto: HotNews / DP

Ziaristii francezi sint evident dezamagiti de scorul alb de la Bucuresti, scriind in cronica meciului ca "anesteziatii" jucatori ai lui Blanc s-au izbit de un zid galben la care nu se asteptau.

Bosnia este vazuta de francezi ca principala amentintare pentru nationala cocosului galic, meciul de la Paris urmind a fi adevarata finala a grupei.

Le Monde foloseste aceeasi comparatie, adaugind ca gazonul a fost "grotesc". "Cei 22 de actori ai acestei parodii de meci international si-au prins picioarele in gazon", scrie Le Monde.

Reamintim ca firma care a plantat si ingrijit gazonul la National Arena este Gama Verde, al carei patron e Adrian Oprisan, fratele sefului CJ Vrancea, Marian Oprisan. E vorba de aceeasi firma care a pregatit gazonul la un alt meci celebru pentru calitatea execrabila a terenului: martie 2003, contra Danemarcei.