Romania a inaugurat "Arena Nationala" cu o remiza in fata Frantei (0-0), rezultat care ne elimina practic din cursa pentru calificarea la EURO 2012 (in conditiile in care Bosnia a castigat cu 1-0 disputa cu Belarus). Tricolorii au evoluat cu multa ambitie, impinsi de la spate de un public superb, dar dorinta nu a fost de ajuns pentru a invinge una dintre puterile fotbalului mondial.

Foto:

Impulsionati de un public fantastic, romanii au inceput in forta partida cu Franta, Nicolita punandu-l in dificultate pe Lloris in chiar primele minute. Actiunile tricolorilor la poarta oaspetilor au continuat, iar Cristi Tanase a fost oprit in ultimul moment de catre apararea franceza.

Certati de pe margine de catre Blanc, "Cocosii" au pus, incetul cu incetul, stapanire pe joc, in special datorita fortei liniei de mijloc. Apararea inedita (cu Chiriches si Luchin) propusa de Piturca a rezistat insa, iar la cabine s-a intrat cu 0-0.

Partitura tehnico-tactica nu s-a schimbat prea mult nici dupa pauza: Romania a luptat pentru fiecare balon si a sperat mult pe contraatac, in timp ce Franta a fost superioara la constructie.

Prima faza cu adevarat periculoasa a oaspetilor a aparut in minutul 63, atunci cand sutul lui Cabaye a trecut pe langa poarta lui Tatarusanu. In doar doua minute, Ribery (67') si Marica (68') au trecut si ei pe langa gol, dar "cubul" a ramas incremenit la 0-0.

Bogdan Stancu (77' dupa o centrare a lui Marica) ne-a dat sperante, dar pana la urma "Arena Nationala" a fost inaugurata cu o remiza.

Cu doua partide inainte de incheierea preliminariilor, Romania pastreaza sanse doar teoretice de a prinde barajul, Victor Piturca putandu-se gandi deja la drumul greu pe care il avem de parcurs in tentativa de a ajunge la Mondialul din 2014...

Grupa D, rezultatele zilei:

Bosnia - Belarus 1-0 (Misimovic 87')

Luxemburg - Albania 2-1 (Bettmer 27', Joachim 78' - Bogdani '64)

Romania - Franta 0-0

Mai sunt de disputat:

7 octombrie: Bosnia - Luxemburg, Romania - Belarus, Franta - Albania

11 octombrie: Albania - Romania, Franta - Bosnia.

Clasament Grupa D:

1 Franta 17 puncte

2 Bosnia 16

3 Romania 12 (10-6)

4 Belarus 12 (6-6)

5 Albania 8

6 Luxemburg 4.

Echipe:

Romania: Tatarusanu - Luchin, Chiriches, Goian, Rat - Lazar, Bourceanu, Cocis - Nicolita, Marica, Tanase

Antrenor: Victor Piturca

Franta: Lloris - Sagna, Rami, Abidal, Evra - Martin, M'Vila, Cabaye - Valbuena, Benzema, Ribery. Antrenor: Laurent Blanc