Jurnalistii francezi de la sofoot.com au realizat un top al celor mai importanti jucatori romani ai ultimei perioade, Gica Hagi aflandu-se pe prima pozitie. "Avea un picior stang divin, cu el fotbalul romanesc a cunoscut cele mai importante momente", se precizeaza in material. Cand vine vorba de Mutu, gazetarii sunt critici: "Un talent la fel de mare ca prostiile pe care le-a facut de-a lungul timpului. Fara IQ-ul lui de stridie, Mutu ajungea la Balonul de Aur, nu la Cesena".

Adrian Mutu, la un gol de recordul lui HagiFoto: Reuters

Clasamentul fotbalistilor romani este condus de Hagi, "Regele" fiind urmat, in ordine, de Boloni, Mutu, Popescu, Belodedici, Dorinel, Lacatus, Iordanescu, Dan Petrescu si Duckadam.

Caracterizarea lui Hagi:

"Avea un picior stang divin, un caracter de idiot si o gura mare. Cu el, fotbalul din Romania a cunoscut cele mai importante momente, a practicat un fotbal cursiv, direct si genial. El a fost un geniu. Chiar daca nu s-a impus la un club mare (a avut esecuri la Barca si Real Madrid), piciorul sau stang si-a trecut in palmares Cupa Uefa cu Galatasaray in 2000".

Caracterizarea lui Boloni:

"A vrut sa fie dentist si sa-si incheie cariera cu un Volvo bej in garaj. In loc de asta, a reusit sa poarte de 108 ori tricoul echipei sale nationale. A fost indispensabil Romaniei in era Nicolae Ceauseascu".

Caracterizarea lui Mutu:

"Un epicurian. A luat cocaina pentru a se simti bine in pat. A iesit in cluburi desi era in cantonamentul nationalei. A fost suspendat de Federatia Romana de Fotbal. Chiar si asa, e unul dintre cele mai mari talente din istoria fotbalului din Romania. Un talent la fel de mare ca prostiile pe care le-a facut de-a lungul timpului. Briliant cu mingea la picior, golgeter, pasator, creator, Mutu a fost poreclit Fenomenul de fanii Fiorentinei. Fara IQ-ul lui de stridie, Mutu ajungea la Balonul de Aur, nu la Cesena", conform Prosport.

Partida dintre Romania si Franta (contand pentru preliminariile EURO 2012) va incepe la ora 21:30, urmand sa fie in direct pe TVR1 si Dolcesport si Live Tex pe HotNews.ro.