Tinerii rusi in cautare de senzatii tari pare ca si-au gasit sportul preferat: "saritura cu cordelina". Un sport extrem care pare asemanator cu bungee jumping-ul, cu doua diferente importante: se sare de pe acoperisul unui imobil si legat de o cordelina de alpinism, care este prea putin elastica, relateaza France 24.

Saritul cu cordelina a fost inventat de Dan Osman, un alpinist american amator de sporturi extreme, in ziua in care a sarit de pe o faleza pe care tocmai o escaladase, legat de o cordelina. A murit in urma acestei pasiuni in 23 noiembrie 1998, la varsta de 35 de ani, tot in urma unei sarituri de pe o faleza din parcul natural Yosemite, in California. Corderlina nu a mai rezistat socului.

Saritul cu cordelina, practicat in Rusia de doi ani, nu face obiectul niciunei reglementari legale. In ciuda absentei unei interdictii legale, politia disperseaza adeseori grupurile care practica acest sport extrem.

Timofei Zuev, in varsta de 24 de ani, din Nijni Novgorod, spune ca grupul de oameni care practica saritul cu cordelina in acest oras este de circa 30 de oameni.

"In grupul nostru, suntem cam 30 de membri, dar sunt intre 300 si 400 de oameni care vin sa sara cu noi, ocazional. Aproximativ 100 vin regulat si ne cunoastem cu totii. Dar totul a inceput in urma cu doi ani cu doar doua persoane, printre care si eu.

Daca sarim, este pentru ca ne place asta. Este adevarat, la inceput, am fost atrasi de acest sport din cauza laturii sale neobisnuite si a adrenalinei", povesteste el.

Timofei Zuev afirma ca nu are cunostinta de vreun accident care sa se fi produs in timpul sariturilor, in conditiile in care pregatirile sunt minutioase.

Se folosesc trei cordeline, pentru siguranta. "Este putin probabil ca toate cele trei cordeline sa se rupa in acelasi timp, nu s-a intamplat niciodata asa ceva", afirma el.