Guiness World Records a confirmat ca s-a alergat continuu 336 de ore si ca au fost parcursi peste 3000 de km. Cea mai lunga stafeta din lume, la care au luat parte atleti dar si alergatori amatori, s-a incheiat in Bucuresti dupa ce a trecut prin 23 de orase din intreaga tara.

Pe 21 septembrie s-a dat startul in ceea ce a reusit sa fie cea mai lunga stafeta de alergare din lume.

Startul oficial a fost dat de catre Razvan Lucescu, antrenorul echipei nationale de fotbal si de-a lungul celor 15 zile de alergare, stafeta a fost preluata, pe rind si de alte personalitati precum Ivan Patzaichin (in Tulcea), Ion Bararu, profesorul constantean care ii pregateste pe elevii premiati an de an de NASA, Petru Ghervan, antrenorul nationalei de handbal masculin (in Suceava), arbitrul FIFA Cristian Balaj (in Baia Mare), Francisc Vastag (in Oravita) sau portarul Universitatii Craiova, Silviu Lung Jr. (in Craiova).

Acestora li s-au alaturat multi alti alergatori amatori care si-au dorit sa contribuie la realizarea acestei stafete, intitulata Turul Phenomenal Gillette.

Alergarile pe distante lungi sunt evenimente extrem de populare in lumea occidentala. Cursele se intind pe sute de kilometri si pot fi alergate fie individual, fie in stafeta.