Simbata s-a organizat Crosul vedetelor, o alergare mult mai putin pretentioasa decit o arata numele, dar care e importanta deoarece face parte din campania de promovare a Maratonului International Bucuresti (MIB).

S-a alergat pe aleile din parcul Herastrau, pe o distanta de circa 1,250m, iar la cros au participat atit copii (exuberanti si galagiosi ca de obicei), cit si amatori sau veterani, fosti sportive de performanta. Nu e o surpriza ca pe primele locuri au iesit alergatorii de la Ro Club Maraton.

Dupa cros, s-a organizat o conferinta de presa la care s-au oferit citeva amanunte suplimentare despre MIB:

- chiar daca premiile sunt mai mici decit anul trecut, se spera pe participarea unor alergatori de top, respectiv inevitabilii kenyeni, dar si atleti din Albania, Polonia, Republica Moldova.

- numarul alergatorilor la toate cursele (maraton pe distanta clasica de 42,195m, semi-maraton, cursa populara, cursa copiilor si stafeta corporate) va fi sigur mai mare decit cel de anul trecut (cind au fost circa 3500 de participanti)

- sportivii legitimati participanti la MIB pot concura simultan si in cadrul campionatului national de maraton.

Anul acesta, Raiffeisen Bank Bucharest City Marathon (denumirea oficiala a MIB) s-a asociat cu mai multe programe sociale si ecologice: cele umanitare derulate de Hospice Casa Sperantei (care va primi o parte din banii incasati din taxa de participare) sau cele ecologice ale organizatiei Viitor Plus prin programul “adopta un copac” (fiecare alergator poate sa devina “parintele adoptiv” al unui copac pe care-l va putea planta el insusi).

Detalii despre competitia de la Bucuresti, inscriere, taxe de participare se pot afla de pe site-ul www.bucharestcitymarathon.com