Pe 21 septembrie se va da startul la ceea ce se doreste cea mai lunga stafeta de alergare din lume. Cursa, care va porni din Bucuresti, va strabate 23 de orase din Romania pe o distanta de peste 3000 de kilometri. Stafeta va fi formata din orice persoana apta medical care doreste sa parcurga alergind o distanta cit de mica.

Cursa, intitulata Turul Phenomenal Gillette, se adreseaza totusi in special barbatilor. Singura conditie pe care fiecare voluntar trebuie o indeplineasca este semnarea unei declaratii pe proprie raspundere care atesta faptul ca este apt din punct de vedere fizic.

Echipa de organizare va asigura asistenta medicala si protectia necesare pe traseu, iar celor care acopera distante lungi le va fi asigurata si hidratarea.

Orasele prin care va trece cursa sunt: Calarasi, Slobozia, Constanta, Tulcea, Braila, Galati, Vaslui, Iasi, Botosani, Suceava, Bistrita, Baia Mare, Satu Mare, Oradea, Arad, Timisoara, Resita, Drobeta Turnu Severin, Craiova, Slatina, Pitesti, Targoviste, Ploiesti).

Se estimeaza ca stafeta se va incheia pe 5 octombrie, tot in Bucuresti.

Turul Phenomenal Gillette este sprijinit si de Federatia Romana de Atletism.