Cea de-a patra editie a spectacolului aviatic AEROMANIA revine la Mangalia. Pe 22 si 23 august spectacolul organizat de compania Regional Air Services - Aerodrom Tuzla se va desfasura ca si anul trecut, deasupra plajei, in zona terasei Laguna. Spectacolul este oferit gratuit turistilor si este dedicat atat celor care isi petrec vara pe litoralul romanesc si care cauta alternative de divertisment, cat si iubitorilor aviatiei si sporturilor extreme. In ambele zile, spectacolul aviatic va incepe la ora 13.00, informeaza organizatorii

Incepand cu editia din 2008, AEROMANIA a devenit definitiv, un eveniment al orasului Mangalia.

Potrivit organizatorilor, in 2009, AEROMANIA – powered by ASTRA Asigurari - ii aduce din nou impreuna pe cei mai buni piloti romani si straini, intr-un cadru care lasa pilotilor libertatea de a propune un program demonstrativ potrivit aeronavelor si abilitatilor lor de a pilota.

Vedeta de anul acesta va fi, din nou, multiplul campion mondial si recordmen Jurgis Kairys, alaturi de care sunt asteptati, si de data aceasta, Zoltan Veres – cel care a intrat in Cartea Recordurilor pentru cel mai mare numar de tonouri efectuare succesiv, Ali Ozturk – cu celebrul avion biplan Purple Violet, Iacarii Acrobati si multi altii – artisti pe care publicul de la Mangalia a invatat sa ii aprecieze.

In afara acestora, organizatorii au mai pregatit pentru spectatorii de pe plaja Laguna o parada a aeronavelor Regional Air Services, lansarile de parasutisti - coordonate de campionii Adrian si Cristina Constandache si o demonstratie de zbor de parapanta.

Regional Air Services, organizatorul competitiei, este compania full service in aviatia generala care detine primul si cel mai performant aerodrom privat din Romania, prima scoala privata pentru piloti amatori (PPL) si prima scoala pentru piloti profesionisti (CPL si FTO) acreditata ICAO, scoala de parasutism si care efectueaza pentru un portofoliu important de clienti zboruri publicitare, de agrement sau aerotaxi cu avioane sau elicoptere.