Alpinistul Erik Gulacsi, legitimat la Clubul Sportiv Montan Altitudine din Rasnov, a devenit, la 12 ani, cel mai tanar alpinist care a reusit sa urce varful Elbrus, stabilind astfel primul sau record european de varsta, scrie News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ascensiunea de record a lui Erik Gulacsi a inceput luni noapte, la ora 2.00, de la altidudinea de 4.100 de metri. In sapte ore proaspatul recordman european a parcurs o diferenta de nivel de 1.542 de metri in conditiile in care stratul de zapada proaspata masura zece centimetri, era ceata, iar vizibilitatea era foarte scazuta.

Erik Gulacsi este legitimat la Clubul Sportiv Montan Altitudine din Rasnov, are 12 ani si este la primul sau record.

"Ma bucur ca prima mea ascensiune in munti inalti a fost un succes. In urma antrenamentelor pe care le fac in Circuitul 7 Munti din Gradina Carpatilor am fost motivat sa incerc aceasta ascensiune de record si ma bucur ca am reusit", a declarat Erik Gulacsi.

Si recordul feminin european apartine tot Romaniei si a fost stabilit in august anul trecut de Dor Geta Popescu, tot de la Clubul Montan Altitudine din Rasnov si tot la 12 ani. Alpinista fenomen a Romaniei are acum 13 ani si detine si sase recorduri mondiale, doua doborate anul acesta in luna mai dupa ce a atins varful Denali, din Alaska, si Pico de Orizaba, din Mexic.