Schioarea profesionista suedeza Maria Rapaport a murit intr-o avalansa in muntii Anzi, in apropiere de capitala chiliana Santiago, a anuntat sponsorul sau, Red Bull, potrivit The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rapaport, in vasta de 30 de ani, se afla in zona pentru o filmare in apropierea statiunii montane Farellones, joia trecuta, dupa o furtuna puternica.

Tanara a murit la spital, din cauza privarii de oxigen si a leziunilor cerebrale suferite.

"Matilda a fost un atlet extraordinar, calatorind prin intreaga lume pentru a-si gasi pasiunea, schiind pe teren abrupt si imparatasindu-si zambetul", a afirmat Red Bull intr-o declaratie de presa.

Rapaport era cunoscuta pe circuitul de schi extrem, unde sportivii coboara rapid pe versanti abrupti si stancosi. Aceasta a aparut in numeroase filme si reviste de schi.

Moartea sa s-a produs la aproape doi ani dupa ce cunoscutii practicanti de schi extrem canadianul Jean-Philippe Auclair si suedezul Carl Andreas Fransson au murit intr-o avalansa in Chile.

Decesul vine intr-un moment in care comunitatea de schi extrem a lansat o discutie pe tema pericolelor acestui sport. In luna decembrie, revista de schi Powder a publicat un articol in care se intreba daca schiorii profesionisti isi asuma prea multe riscuri. Rapaport a aparut pe coperta numarului in discutie.