Un luptator francez de arte martiale mixte (MMA) a fost acuzat ca face apologie terorismului, dupa ce a castigat un meci, sambata, 16 aprilie, scrie Le Monde. Dupa ce a castigat, Magomed Guekhaiev a strigat "Allahu Akbar!" (Dumnezeu este cel mai mare) de mai multe ori. Acesta si-ar fi dedicat ulterior victoria, potrivit unui zvon care a circulat in mediul online, lui "Merah si Salah Abdeslam".

Totul a pornit de la un articol publicat pe site-ul 20min.ch. Un spectator, Julien, a declarat: "Dupa ce i-a multumit antrenorului sau, a dedicat victoria fratilor sai din Toulouse si din intreaga lume, lui Salah si Mohamed. Sunt convins ca era o referinta la teroristii Salah Abdeslam si Mohamed Merah". Articolul s-a raspandit rapid pe site-urile elevetiene, belgiene sau pe site-ul francez de extrema dreapta Fdesouche.com.

Dar imaginile filmate dupa meci pun sub semnul intrebarii aceasta varianta, noteaza cotidianul francez. Se aude clar cum luptatorul striga de mai multe ori "Allahu Akbar!". De asemenea, el multumeste prietenilor sai, in special cei din Toulouse. Dar Magomed Guekhaiev nu este auzit facand nicio referinta la Mohamed Merah. In ceea ce il priveste pe Salah Abdeslam, se pare ca numele sau a fost confundat cu expresia araba "As-salamu 'alaykum" (Pacea fie cu voi).

Spectatorii au inceput sa-l fluiere si sa-l huiduie in momentul iesirii din ring. "Este pacat de reactia publicului, este doar un credincios", spune unul dintre comentatori.

20min.ch, care si-a rectificat ulterior articolul, l-a contactat pe organizatorul "Fight Night", gala in cadrul careia a avut loc meciul. Acesta i-a luat apararea lui Magomed Guekhaiev: "Un luptator brazilian avea scris "Jesus" pe short si nu s-a comentat nimic. In ceea ce priveste celelalte afirmatii, daca un scandalagiu tatuat cu crucea nazista confunda As-salamu 'alaykum cu prenumele celor doi teroristi, nu putem face nimic".