Gimnastul britanic Luis Smith, specialist in proba de cal cu manare, si-a pus in pericol participarea la Jocurile Olimpice 2016 de la Rio de Janeiro in urma unor mesaje critice pe care le-a postat pe Twitter, dupa campionatele nationale care au avut loc recent de la Liverpool, potrivt Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Frustrat din cauza faptului ca a ocupat doar locul secund in concursul care a avut loc luna aceasta, Smith a criticat arbitrajul pe reteaua de socializare, estimand ca ar fi trebuit sa fie declarat invingator.

Federatia britanica de gimnastica nu a apreciat, insa, deloc comentariile triplului medaliat olimpic, in varsta de 26 ani, caruia i-a adresat un avertisment.

Constient de faptul ca locul sau in delegatia pentru JO 2016 este amenintat in urma acestei polemici, Smith a adresat luni scuze oficiale. "Mi-am exprimat frustrarea, verbal si pe retelele de socializare, deoarece am crezut cu adevarat ca am realizat cea mai buna prestatie a zilei.

Dupa ce lucrurile s-au linistit si in urma discutiilor cu oficialii federatiei, care m-au ajutat sa vad consecintele actiunilor mele, am inteles ca modul in care mi-am exprimat resentimentele a fost gresit si nu trebuia sa se intample niciodata", a precizat gimnastul intr-un comunicat.

British Gymnastics a anuntat ca a acceptat scuzele lui Smith, insa a tinut sa precizeze ca "acest gen de comportament nu este acceptabil iar Louis este pe deplin constient de consecintele oricaror indiscretii ulterioare".

Louis Smith a cucerit o medalie de argint (la invidual) si una de bronz (pe echipe) la cal cu manere, cu ocazia JO 2012 de la Londra, dupa ce urcase pe treapta a treia a podiumului si la JO 2008 de la Beijing. El s-a retras din activitate in 2013, dar a revenit in competitie un an mai tarziu, cu speranta ca va putea concura la Jocurile Olimpice de la Rio.

El a fost invins, insa, de colegul sau de echipa Max Whitlock, medaliat cu bronz JO 2012, cu ocazia Campionatelor Marii Britanii, desfasurate pe 10 aprilie.

Componenta lotului britanic de gimnastica pentru probele individuale de la JO 2016 urmeaza sa fie anuntata in luna iulie.