Norvegianul Bjorn Rune Gjelsten, una dintre cele mai importante figuri ale Class 1, echivalentul Formulei 1 in cursele cu motor disputate pe apa, a anuntat ca se va retrage din sportul de performanta. Castigator al titlului mondial de 5 ori si al celui european de alte 4 ori, nordicul nascut la 17 septembrie 1956 a luat decizia de a renunta, dupa o cariera de invidiat.

“Simt ca este cazul sa ma retrag si consider ca aceasta este cea mai buna decizie. Sunt mai multi factori care m-au facut sa iau aceasta hotarare. Este nevoie de un efort prea mare din punct de vedere psihic si mental pentru a ramane in top. Sunt foarte mandru de echipa mea, Spirit of Norway, care au fost mereu alaturi de mine. Voi ramane aproape de acest sport si voi ajuta cu ce voi putea eu mai bine”, a declarat Gjelsten.

Sportivul a debutat in cursele cu motor in anul 1994, iar incepand din 1996 l-a avut ca si coechipier pe Steve Curtis, alaturi de care a devenit cel mai bun din lume, acestia fiind numiti, pe buna dreptate, cea mai buna pereche din istoria acestui sport deosebit de atractiv si de periculos.

Bjorn-Curtis au castigat 34 de Grand Prix-uri din cele 82 la care au participat in decursul a 10 ani de cariera impreuna.