Maratonistul Tiberiu Useriu a finalizat pe primul loc cel mai greu maraton din lume, dupa ce a alergat 566 de kilometri la Polul Nord, in conditii meteo extrem de dificile, informeaza un comunicat de presa.

Tiberiu Useriu a castigat maratonul 6633 UltraFoto: Tiberiu Useriu

Tiberiu a condus cursa de la inceput pana la final. Maratonul arctic 6633 Ultra a inceput anul acesta pe 11 martie in Canada, dincolo de Cercul Polar si i-a provocat pe participanti sa strabata cei 566 de kilometri in doar 150 de ore de la start.

Cu toate ca s-a ranit la picior cu doar putin timp inainte de incheierea maratonului, Tiberiu a reusit sa termine cursa cu un avans de o ora fata de concurentul care a iesit pe locul doi, Toh Poh Joo, din Singapore, arata sursa citata,

Pentru a obtine acest avans, Tiberiu Useriu a alergat ultimii 15 kilometri.

Tiberiu Useriu a urmat un antrenament dur inainte de maratonul arctic. El si-a petrecut iarna anului trecut in Pasul Tihuta din Muntii Calimani, unde a alergat la bustul gol, a dormit in ger sub cerul liber si a facut baie la copca pentru a rezista temperaturilor de la Polul Nord.

Maratonul arctic 6633 Ultra a fost finalizat anul acesta si de alti doi romani, Vlad Tanase si Andrei Rosu. Ambii au terminat cursa pe locul trei.

La maraton s-au inscris in total 12 concurenti din SUA, Marea Britanie, Scotia, Franta, Romania, Australia, Zimbabwe si Singapore.