Bistriteanul Tibi Useriu participa la celebrul maraton "6633 Ultra", care se desfasoara dincolo de Cercul Polar incepand de vineri, 11 martie, si despre care se spune ca este cel mai greu din lume, el urmand sa alerge 566 kilometri, informeaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pentru a rezista celei mai grele curse de alergat din lume, care se intinde pe o distanta de 566 de kilometri, la Polul Nord, unde temperaturile coboara la minus 50 de grade si vantul bate cu 200 km/ora, Tibiu Useriu a alergat zilnic zeci de kilometri in sort si la bustul gol, a dormit sub cerul liber in noptile geroase de iarna si a facut baie la copca pe ger. El a alergat zilnic intre o ora si trei ore la temperaturi intre minus 10 si minus 21 grade Celsius pentru ca a vrut sa se acomodeze cu frigul.

Echipamentul cu care a pornit spre Polul Nord este si el unul special, confectionat in proportie de 90 la suta din puf de gasca. Useriu si-a cumparat un sac de dormit care rezista la temperaturi de minus 50 de grade si dormit in el, in curtea casei sale, la 1.200 metri altitudine in Pasul Tihuta, pentru a se acomoda cu temperaturile extreme. Inclusiv hainele si cortul sau sunt din lana speciala, confectionate pentru expeditiile montane.

Concurentii la maratonul "6633 Ultra" vor avea tot timpul cu ei o sanie, pe care o vor trage dupa ei, cu tot echipamentul si hrana, dar si bautura de care vor avea nevoie.

"Trebuie sa avem si ochelari de maxima protectie pentru ca ne-au avertizat organizatorii ca pe timpul celor trei ore ale zilei arctice vor fi niste raze extrem de puternice si la un moment dat va fi nevoie sa purtam chiar si doua perechi de ochelari", a declarat Tibi Useriu.

Anul acesta, din Romania vor participa trei alergatori la celebrul maraton, la care s-au mai inscris doi englezi si doi americani si cate un alergator din Scotia, Franta, Australia , Zimbabwe si Singapore. Inscrierea la concurs ajunge la 2900 de lire, insa cheltuielile de participare sunt mult mai mari, biletele de avion pana in Canada fiind si ele extrem de scumpe, dar si echipamentul special care trebuie achizitionat.

Maratonul "6633 Ultra" presupune alergarea pe gheata pe o lungime de 566 de kilometri. Maratonul va incepe vineri, 11 martie, si se va termina la 150 de ore de la start.

Prima editie a maratonului a avut loc in anul 2007 si de atunci si pana acum doar 19 oameni au reusit sa o duca la bun sfarsit.