Andrei Rosu a reusit sa incheie cu succes "Enduroman Arch to Arc", competitie in cadrul careia a parcurs distanta de 480 de kilometri dintre Londra si Paris in alergare, inot si pe bicicleta.

HotNews.roFoto: Hotnews

In prima proba, Andrei a alergat de la Londra Marble Arch la Dover, o distanta de 140 de kilometri, in 16 ore si 53 de minute,

In a doua proba, sportivul in varsta de 39 de ani a inotat de la Dover la Calais, pe o distanta de aproximativ 40 de kilometri. Totul a fost facut in 21 de ore - a atins tarmul francez marti, dupa ce a traversat Canalul Manecii.

In fine, miercuri, la pranz, Andrei Rosu a incheiat cursa dupa ce a parcurs 300 de kilometri pe bicicleta, ajungand in zona Arcului de Triumf din Paris.

Andrei Rosu este primul roman care incheie cu bine aceasta competitie, fiind al 16-lea care reuseste acest lucru ultimii 14 ani.

Andrei s-a inscris in "Enduroman Arch to Arc" pentru a contribui la strangerea de fonduri pentru ingrijirea copiilor si adultilor cu boli incurabile prin intermediul fundatiei "Hospice Casa Sperantei".

In varsta de 39 de ani, Andrei Rosu a fost primul roman care a reusit sa termine un ultratriatlon (in Mexic). A castigat competitia cu un timp de aproape 50 de ore. A inotat 11,4 km, a mers pe bicicleta 540 de km si a alergat 126,6 kilometri.

A intrat in Cartea Recordurilor dupa ce a alergat 7 maratoane si 7 ultramaratoane pe 7 continente.