Actualul campion mondial in cadrul Foster’s ASP Mens World Tour este un surfer de origine australiana, el fiind nascut in Penrith, New South Wales, pe numele sau complet Mick Fanning.

Povestea sa in surf incepe odata cu mutarea, impreuna cu parintii sai, in Tweed Heads, apucandu-se de practicarea acestui sport inca de la varsta de 12 ani, sub atenta indrumare a lui Joel Parkinson, unul dintre cei mai cunoscuti fosti surferi profesionisti din Australia. Primul succes competitional il inregistreaza in anul 1997, atunci cand se claseaza intre primii trei la Australian National Titles.

Acest rezultat il propulseaza la Rip Curl Pro, unul dintre cele mai importante concursuri de profil din Australia, acolo unde se face cunoscut cu adevarat.

Anul 2007 ii aduce titlul mondial, dupa o serie de victorii in intrecerile de la Quiksilver Pro, Gold Coast – Australia, Quiksilver Pro – Franta si Hang Loose Santa Catarina Pro- Brazilia.

“In mai 1999 am aparut pentru prima data pe coperta unei reviste de specialitate. Am decupat-o si o am si acum pe unul dintre peretii camerei mele de acasa. Acelasi lucru s-a intampla si in iunie 2005, insa nu am mai procedat la fel. Cel mai rusinos lucru pe care l-am facut pana acum a fost sa pozez gol in revista Black&White. Nu consider ca succesul m-a schimbat in vreun fel si imi doresc sa castig cat mai multe intreceri pe viitor, ambitia caracterizandu-ma in primul rand”, a declarat fanilor pe site-ul sau personal Mick Fanning.