​Pe 2 iunie va avea loc la Vama Veche (judetul Constanta) o noua editie a unuia din cele mai importante evenimente multisport din Romania: triatlonul off-road “Fara Asfalt”. Concursul, care consta din probe de inot, alergare si mers pe bicicleta, este deschis atat amatorilor cat si celor mai buni triatlonisti din tara.

Triatlon la Vama VecheFoto: Hotnews

Traseul concursului parcurge rezervatia marina 2 Mai – Vama Veche si parcul natural Hagieni- Albesti. Probele se desfasoara in conditii deosebite: inot in apa marii, urmat de proba de alergare care parcurge plaja salbatica si faleza dintre localitatile 2 Mai si Vama Veche, iar totul se incheie cu traseul lung de 33 de kilometri al probei de bicicleta.

Anul trecut, organizatorii au demarat si o actiune de ecologizare a traseului de alergare, actiune care se va repeta si anul asta. “Promovam respectul pentru natura. Dar dincolo de o proiectie imediata a ideii de natura/natural si curatenie, dorim ca oamenii care vin la concurs sa regaseasca anumite stari desprinse de reprezentarile cotidiene, o anumita impacare, liniste si un alt orizont pentru petrecerea timpului liber”, spune Tudor Vlad, organizatorul competitiei.

Numarul de concurenti este limitat la 600 de persoane.

Dupa festivitatea de premiere – se vor oferi peste 100 de premii, deoarece sunt foarte multe categorii de participare – urmeaza o petrecere si un concert muzical. “Anul acesta, pe 2 iunie, speram sa fie soare si un traseu uscat, asa incat evenimentul sa fie asa cum l-am proiectat – una dintre cele mai frumoase zile de vacanta din vara asta”, mai spune Tudor Vlad.

Mai multe detalii despre competitie sunt disponibile pe site-ul www.faraasfalt.ro