Clubul Moto Black Riders organizeaza la Sibiu, in perioada 6 – 8 iulie 2012, cea de-a sasea editie a concursului de enduro extrem, Hard Enduro Competition Sibiu. Competitia se va desfasura pe un traseu de aproximativ 150 de km in jurul Sibiului.

Hard Enduro Competition SibiuFoto: Hotnews

Prima zi de traseu offroad are o lungime de 100 km, a doua de 60 de km si va contine tot ce si-ar putea dori un endurist de la o competitie de acest gen. Concurentii vor traversa campii, dealuri, munti, raulete, jgheaburi si vor avea parte de urcari si coborari frumoase care le vor pune la incercare indemanarea si dotarea tehnica.

Cei care doresc sa se inscrie la cea de-a 6-a editie a competitiei, o pot face incepand cu data de 1 mai, pe site-ul evenimentului www.hecs.ro. Pentru inscrierea intr-una din cele doua categorii de concurs, PRO sau HOBBY, concurentii trebuie sa detina o licenta de pilot valabila in anul 2012, sa prezinte o adeverinta medicala care atesta ca pilotul este apt sa participe la concurs si sa aiba o asigurare sportiva eliberata de FRM. Asigurarile si examenul medical pot fi facute si in momentul inscrierii, strict pentru aceasta cursa.

Prolog spectaculos

Prologul din acest an va fi cu totul special, traseul fiind unul urban, construit din obstacole artificiale in parcarea Shopping City Sibiu. Traseul va avea 500 m lungime si va fi circuit inchis, practicabil pentru toate clasele. La calificari vor lua startul cate sase piloti in linie. Acestia vor parcurge traseul de doua ori consecutiv. In semifinala, concurentii vor parcurge doua ture, la fel ca si la calificari iar cei care ajung in finala vor fi nevoiti sa parcurga 6 ture. Pentru a spori gradul de spectaculozitate al probei, finala ambelor clase, PRO si HOBBY, se va desfasura pe nocturna.

Hard Enduro Competition Sibiu este o competitie sportiva organizata cu scopul de a promova moto-enduro-ul in rândul tinerilor si de a-i indruma spre performanta intr-un mod responsabil, dezvoltand acest sport prin bune practici, protejand natura si mediul inconjurator.