Alpinista Ioana Hociota a murit la doar 24 de ani in timp ce se afla pe un traseu foarte greu din zona Owl Eyes Canion, informeaza presa americana. Ioana a cazut in gol de la o inaltime de peste 100 de metri, corpul ei fiind gasit zdrobit de o stanca de catre angajatii de la "National Park Service".

HotNews.roFoto: Hotnews

Click pe poza pentru a vedea o FOTOGALERIE cu alpinista Ioana Hociota

Tragedia s-a intamplat la sfarsitul saptamanii trecute, decesul Ioanei fiind confirmat de catre sotul acesteia. Daca ar fi reusit sa termine respectivul traseu, Ioana Hociota ar fi fost doar a 16-a persoana care reusea aceasta performanta.

Andrew Holycross, sotul tinerei, a precizat pentru presa americana ca Ioana nu a folosit corzile de sustinere in timpul escaladarii. In caz de urgenta, alpinista avea la ea un telefon mobil conectat direct la satelit.

A emigrat impreuna cu parintii in America

Originara din Constana, Ioana se stabilise de mai multi ani in America (de peste un deceniu), ea fiind autorizata pentru a face escaladari (era un alpinist considerat cu experienta). A emigrat peste ocean impreuna cu parintii sai.

Impatimita a alpinismului

Conform lui Andrew Holycross, Ioana era hotarata sa termine traseul. Andrew a anuntat autoritatile in momentul in care Ioana nu a mai ajuns la un punct stabilit dinainte.

Se pregatea sa dea doctoratul in matematica

Ioana Hociota a absolvit Universitatea din Arizona si se pregatea pentru a-si da doctoratul in matermatica, conform evz.

"Sunt romanca. Tot ce faci tu, eu pot sa fac mai bine", a scris, cu ceva timp in urma, Ioana pe una dintre retelele de socializare.

Se casatorise in iunie 2011, in Marele Canion

In luna iunie a anului 2011, Ioana s-a casatorit cu Andrew Holycross, profesor la "Mesa Community College" din Arizona. Totul s-a intamplat in zona Marelui Canion, unul dintre locurile preferate ale Ioanei.

Click aici pentru a vedea relatarea presei americane despre accidentul Ioanei.