Italia a ajuns in semifinalele de la EURO 2012 dupa ce a invins, 4-2, la penaltiuri, pe Anglia. In urmatoarea partida, peninsularii se vor duela cu Germania, una din marile favorite la castigarea competitiei. "Germanii au avut doua zile de recuperare in plus, sunt favoriti", a declarat Cesare Prandelli, selectionerul Italiei.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Nu am fost surprins ca am dominat cu Anglia. Stiam ca putem controla meciul. Mi-a fost teama sa nu las prea multe spatii pe contraatac, dar am stiut sa-i blocam. Presedintele Italiei, Giorgio Napolitano, ne-a sunat sa ne felicite. Suntem multumiti, dar trebuie sa fim pregatiti pentru Germania, favorita, mai ales ca a avut doua zile de recuperare in plus. Am incercat sa jucam fotbal, sa-i scoatem din aparare, dar ei nu au vrut. Am pregatit bine meciul si jucatorii au facut exact ce le-am spus. La penaltiuri, 80% tine de noroc, este adevarat ca unii rateaza mai putin deoarece raman mai calmi si concentrati, dar sansa este factorul decisiv" - Cesare Prandelli, selectionerul Italiei, citat de Mediafax.

"Suntem blestemati. Treaba asta cu penalty-urile incepe sa devina o obsesie pentru noi. O astfel de eliminare este dificil de digerat, dar nu le puteam cere mai mult jucatorilor mei. Executantii i-am ales in urma a ceea ce am vazut la antrenamente. La sedintele de pregatire toti au executat bine, dar cand te afli in fata portii nu este deloc usor. Uitati-va la Pirlo, ce capacitate de a lovi balonul are. Cole a marcat mereu la antrenamente, Young a inscris intotdeauna la Manchester United" - Roy Hodgson, selectioner Anglia.

EURO 2012, semifinale:

Portugalia - Spania (27 iunie 2012, ora 21:45)

Germania - Italia (28 iunie 2012, ora 21:45).