Manifestarile de bucurie ale suporterilor spanioli pentru titlul european reusit de nationala pregatita de Luis Aragones au luat o intorsatura nedorita in Madrid, acolo unde o persoana si-a pierdut viata iar alte 52 au fost arestate, informeaza Marca.

In varsta de aproximativ 40 de ani, microbistul gasit mort in centrul Madridului, in piata Alecara de Henares, a trecut in nefiinta dupa ce s-a lovit cu capul de asfalt, consumul excesiv de alcool fiind principalul motiv al decesului.

52 de suporteri au fost retinuti de fortele de ordine in capitala Spaniei pentru ca au avut un comportament inadecvat, in timp ce alte 26 de persoane au fost spitalizate dupa ce au suferit diverse lovituri pe strazile orasului.

In Barcelona 14 persoane au fost retinute pentru tulburarea linistii publice in timp ce in imprejurimile orasului au fost inregistrate 91 de incendii provocate de arderea pubelelor de gunoi.

Spania a devenit campioana a Europei dupa ce a invins, scor 1-0, nationala Germaniei intr-o finala care a avut loc pe stadionul Ernst-Happel din Viena.