Germania si Spania se lupta in aceasta seara pentru glorie, bani si dreptul de a-i fi inscriptionat numele pe trofeul campionatului european de fotbal. Stadionul Ernst Happel din Viena primeste cele mai constante, dar si cele mai bune echipe de la actualul EURO 2008. Partida va fi transmisa Live Text pe HotNews.ro de la ora 21.45.

Germania se afla in fata celui de-al patrulea titlu continental, dupa succesele din anii 1972, 1980 si 1996, in timp ce Spania ar ajunge, in cazul in care va triumfa, la al doilea titlu european din istorie, dupa cel din anul 1964.

In intalnirile directe, nemtii conduc cu 8 victorii, in timp ce ibericii au triumfat in cinci dispute, iar alte sase partide s-au incheiat la egalitate. Cele doua prime reprezentative s-au mai intalnit in cadrul unui campionat european, de fiecare data insa in faza grupelor.

La actualul EURO 2008 Germania a marcat 10 goluri si a primit 6, principalul marcator fiind Luca Podolski, cu trei reusite. De cealalta parte, Spania a reusit 11 goluri si a primit 3, David Villa fiind golgeterul echipei lui Aragones cu patru goluri marcate.

Echipe probabile:

Germania: Lehmann - Friedrich, Mertesacker, Metzelder, Lahm - Frings, Hitzlsperger- Schweinsteiger, Ballack (cpt), Podolski - Klose. Antrenor: Joachim Low.

Spania: Casillas (cpt) - Sergio Ramos, Marchena, Puyol, Capdevila - Iniesta, Marcos Senna, Xavi, Fabregas, Silva - Torres. Antrenor: Luis Aragones.

Partida va fi arbitrata de italianul Roberto Rosetti, ajutat la cele doua margini de compatriotii Alessandro Griseli si Paolo Calcagno. Arbitru de rezerva va fi suedezul Peter Frojdfeldt.