Jurnalistii britanici de la The Sun au alcatuit un top al marilor dezamagiri de la EURO 2008, ierahie in care romanul Adrian Mutu este pe locul opt. Clasamentul este dominat de fostul coechipier al lui Adi de la Fiorentina, Luca Toni.

Atacantului italian i s-a reprosat jocul lipsit de goluri de la turneul final, Toni fiind in acelasi timp si unul dintre fotbalistii cu cele mai multe ratari de la acest European.

Pe pozitia secunda se gaseste Petr Cech, cel care prin gafele din partida cu Turcia a trimit Cehia prematur, inca din faza grupelor, acasa.

Ultima treapta a podiumului este completata de Eric Abidal, fundasul Barcelonei, cel care a lasat Franta in inferioritate numerica in partida decisiva cu Italia.

Topul mai este completat de nationala Greciei, locul patru, Thierry Henry (5), Mario Gomez (6), Austria si Elvetia (7), Mutu (8), Benzema (9), iar pe zece se afla International Broadcast Centre din Viena, din cauza faptului ca transmisia semifinalei dintre Germania si Turcia s-a intrerupt de mai multe ori din cauza unei furtuni.

Lui Mutu i s-a reprosat faptul ca nu a reusit sa califice nationala Romaniei in sferturile de finala, desi putea trimite acasa Italia si Franta daca transforma penaltiul din partida cu Squadra Azzurra.