Spaniolii sunt in culmea fericirii si sunt principalii favoriti la castigarea Euro 2008. Au fost cea mai ofensiva echipa la acest turneu final si, pana acum, nu au cunoscut infrangerea nici macar in grupe, spre deosebire de Germania.

Presa iberica lauda performanta Spaniei, care a trecut in stil de mare campioana de Rusia, in semifinale. "Visul este aproape realitate. A trecut o luna de cand bifam gafele din aparare din partidele amicale cu Peru si SUA si intocmeam lista marilor absenti din lotul nostru de la Euro. Dar Luis, cu defectele si virtutile sale, a obtinut ceva ce este incontestabil: ne-a adus in actul final al Campionatului European dupa 24 de ani", noteaza Marca intr-un articol ce se intituleaza "Simfonia Spaniei pentru Europa".

"Germania, preda-te!", titreaza cei de la As. "Ne-am facut atatea sperante de fiecare data si s-au strans atat de multe deceptii timp de 24 de ani in care Spania nu a mai jucat nici o finala. Am privit cu resemnare ca asta ne era soarta. Trebuia doar sa castigam, ca sa curatam tot ceea ce ne complexa si sa putem zbura", noteaza ziaristii de la As, care anticipeaza o victorie a Spaniei in finala de la Viena.