In noaptea de joi spre vineri, in Moscova nu se vor vinde bauturi alcoolice. Victoria sau infrangerea echipei nationale a Rusiei va putea fi sarbatorita sau compatimita sub privirile politistilor, care vor avea o grija deosebita de automotetele de bere si bauturi alcoolice din barururi, cafenele si terase. In total, securitatea suporterilor va fi vegheata de 3.785 de politisti.

Restauratele moscovite si barurile sportive s-au pregatit in mod special pentru noaptea cea mare. Unii au scumpit rezervarile, chiar daca in meniuri tarifele au ramas aceleasi. Numeroase localuri au anuntat ca plata se face doar in euro.

Preotii din Ekaterinburg, Barnaul si Iujno-Sahalinsk au raspuns "magiei negre" folosita de spanioli impotriva lui Ignasevici: ei ridica rugi pentru victoria echipei Rusiei la Euro 2008. In plus, biserica ii invita pe cetateni sa se roage alaturi de ei, pentru ca prin puterea lor sa inlature eventualul efect al ritualului efectuat de vrafitorii spionai ai magiei negre.

"In principiu, fotbalistii echipei Rusiei nu trebuie sa sufere de pe urma acestor incercari de a le topi puterile. Pentru ca sportivii nu fac parte din categoria oamenilor cu o capacitate energetica scazuta", au explicat expertii in astfel de activitati, citati de Moskovski Komsomolet.