Cotidianul turc Askam foloseste un stil unic de a vorbi despre eliminarea Turciei in fata Germaniei (in semifinalele EURO 2008), acestia fiind de parere ca glontul din ultimul minut i-a lovit de aceasta data tocmai pe turci, cei care au doborat, rand pe rand, Elvetia, Cehia si Croatia in ultimele secvente ale partidelor la acest turneu final.

"Glontul din ultimul minut ne-a lovit de aceasta data pe noi. Am fost invinsi intr-un mod nefericit de germani, carora le-am dat o lectie de fotbal. Multumiri infinite curajosilor care sunt mandria a 70 de milioane de oameni", se noteaza in Askam.

"Aceasta minunata si darza echipa a Turciei a fost rapusa, intr-un final deosebit, de Panzer. Cu toate acestea, elevii lui Fatih Terim raman una dintre performerele acestui turneu final european", noteaza presa din Peninsula Iberica.

"Noi am castigat demult aceasta cupa. Am batut echipa lui Low cu fotbalul jucat. I-am zdrobit pe germani in toate statisticile de la acest meci. Noi am meritat sa jucam finala. Dar de data aceasta ingerii sansei au fost de partea adversarilor nostri. Bravo! Suntem mandri de aceasta echipa nationala, de Imparatul Fatih Terim", scrie cotidianul Fotomac.

"Istoria va scrie despre voi. Din nou ne mandrim cu jucatorii nostri. Fara indoiala, am jucat mai bine decat uriasa Germanie. Am ratat finala, am parasit terenul cu capul sus", a scris Milliyet despre eliminarea Turciei.

Germania a eliminat Turcia in semifinalele EURO 2008, scor 3-2, naruind astfel visele a zeci de milioane de turci de a-si vedea echipa nationala campioana a Europei.