Rusia si Spania se lupta in aceasta seara, pe stadionul Ernst Happel din Viena, pentru a castiga dreptul de a infrunta Germania in finala campionatului european de fotbal. Va fi cea de-a doua intalnire de la actualul turneu final dintre aceste doua reprezentative, in faza grupelor ibericii impunandu-se cu un categoric 4-1. Partida va putea fi urmarita Live Text pe HotNews.ro, incepand cu ora 21.45.

"In meciul cu Spania nu am jucat deloc bine, iar primul gol primit a facut diferenta, spaniolii putand juca pe contre. Noi am incercat sa atacam, dar la prima minge pierduta, ei plecau rapid pe contraatac. Sper ca in semifinala lucrurile sa mearga mai bine pentru noi. Spania este totusi favorita, pentru ca are jucatori mai experimentati decat echipa mea", a precizat Guus Hiddink, tehnicianul olandez al Rusiei.

"Am facut istorie pana acum, dar nu ne vom opri aici. Vrem sa cucerim titul european. Vom juca un fotbal ofensiv, iar posesia va fi cheia. Am crezut mereu in stilul nostru de joc. Avem incredere in antrenor", a declarat Xavi Hernandez, mijlocasul de creatie al Spaniei.

Echipe probabile:

Rusia: Akinfeev, Aniukov, Ignasevici, A.Berezutki, Zhirkov, Semak, Zirianov, Semsov, Saneko - Arsavin, Pavliuchenko.

Antrenor Guus Hiddink.

Spania: Casillas - Sergio Ramos, Marchena, Puyol, Capdevila - Iniesta, Senna, Cesc Fabregas, Silva - Villa, Torres.

Antrenor: Luis Aragones.

Arbitri: Frank De Bleeckere - Peter Hermans, Alex Verstraeten (toti din Belgia)

In ultima intalnire dintre cele doua prime reprezentative, Spania a invins cu 4-1 pe Rusia, pe 10 iunie, la Innsbruck, intr-o partida contand pentru grupa D de la EURO 2008.