Demiterea lui Donadoni este doar o problema de ore, FIGC (Federatia Italiana de Fotbal) urmand sa-l inlature de la carma primei reprezentative pe fostul jucator al lui AC Milan. Roberto va primi 550.000 de euro despagubire, numele inlocuitorului fiind deja cunoscut: Marcello Lippi, cel de a carui revenire la Squadra Azzurra depinde reincorporarea lui Francesco Totti.

Jurnalistii italieni de la Gazzetta dello Sport spun ca este o foarte mare probabilitate ca Totti sa revina asupra deciziei de retragere de la nationala daca Lippi revine pe banca tehnica. Astfel, s-ar reintregi echipa de aur care a triumfat in Germania, atunci cand a devenit regina lumii.

Vor fi pastrati mai multi jucatori din actuala formatie, Buffon, Amelia, Zambrotta, Grosso, Cannavaro, Pirlo, Gattuso, Cassano sau Toni, in jurul acestora urmand sa fie reconstruita Squadra Azzurra.

Marea surpriza ar putea fi, pe langa revenirea lui Francesco Totti, aducerea lui Amauri, varful de atac brazilian cumparat in aceasta vara de Juventus, cel care si-a dat acordul pentru a evolua in prima reprezentativa italiana.