Omul meciului Spania-Italia, scor 4-2, portarul Iker Casillas, aparase ultimul penalti in tricoul primei reprezentative in anul 2002, in optimile de finala de la Cupa Mondiala din Japonia si Coreea de Sud, atunci cand ibericii au eliminat la loteria loviturilor de departajare pe Irlanda.

"Ultimul penalti l-am aparat la Cupa Mondiala din 2002, in optimile de finala, contra Irlandei. Dupa aceea am pierdut contra Coreei de Sud, tot la penaltiuri, dar acum noi am fost mai norocosi. Am fi naivi daca am crede ca daca i-am batut pe rusi in grupe suntem deja in finala. Meciul cu Rusia este unul nou", a spus Casillas, cel care prin cele doua penaltiuri aparate a trimis Spania in semifinalele EURO 2008.

"Iker Casillas a facut o partida solida. A avut doua parade excelente, prima la o reluare a lui Camoranesi si alta la o lovitura de cap a lui Di Natale. Apoi, la penaltiuri a fost jucatorul decisiv pentru Spania, reusind sa pareze executiile lui De Rossi si Di Natale", au precizat oficilai UEFA alegerea lui Casillas drept omul partidei dintre Spania si Italia.