Era spre finalul meciului. Rusii aproape ca lamurisera definitiv Olanda ca ei vor fi cei care merg in semifinale cand Bogdan Cosmescu a spus-o: “Turcia si Rusia, doua echipe invinse de Romania in meciuri amicale chiar inainte de acest turneu final vor juca in semifinale…”

E adevarat ca ziaristul a adaugat apoi ca asta e o dovada a neconcludentei meciurilor de pregatire, dar oricare dintre noi va sta macar cateva secunde pe ganduri in fata intrebarii: “Cum i-am batut atat de clar pe turci si pe rusi, dar la Euro n-am reusit sa iesim la randul nostru din grupe?”.

Cu inca un pic de noroc pentru Turcia si cu o repetare a evolutiei din meciul cu Olanda pentru Rusia, cele doua formatii s-ar putea intalni inclusiv in finala competitiei.

Astfel, dupa acest turneu final, Romania lui Piturca ar putea fi o echipa care de foarte curand timp a facut egal in compania vicecampioanei mondiale, a facut egal in compania campioanei mondiale si a invins in doua meciuri amicale campioana si vicecampioana europeana.

Fara noroc pentru Turcia si fara o repetare a evolutiei Rusiei in meciul contra invingatoarei dintre Italia si Spania, Romania tot ar avea in palmaresul recent victorii contra a doua mari performere ale acestui european.

In concluzie, o singura evolutie slaba cu draci in compania Olandei, echipa careia, de altfel, am reusit cumva sa-i smulgem 4 puncte in meciurile oficiale ale preliminariilor pentru Euro, ne pune in postura de-a ne plange de mila si de-a ne dori sa-i vedem pe Piturca, Nicolita, Cocis si altii cativa zburati de la “nationala”.

Intr-un fel, e greu sa mai vezi vreo picatura de apa intr-un pahar dupa acea demonstratie de neputinta, daramite o jumatate plina, insa parca nici atitudinea asta total prapastioasa fata de “nationala” nu are multe de-a face cu realitatea.