Unul dintre jucatorii turci si-a amintit: "Dupa ce ne-au dat golul, m-am prabusit pe gazon. Am auzit vocea antrenorului care striga dupa noi sa scoatem o data mingea aia din plasa, ca sa egalam". Fatih Terim, supranumit Imparatul dupa isprava Galatei (Cupa UEFA in 2000), confirma versiunea: "Da, e un joc interesant".

"Nu ne pierdem speranta niciodata. O avem in suflet!" - Nihat, jucator Turcia.

"Sa primesti gol intr-un asemenea moment este o lovitura grea pentru oricine. pana la loviturile de departajare, era greu ca echipa Crooatiei sa isi revina. Uneori, amaraciunea si frustrarea dureaza o viata" - Fatih Terim, antrenor Turcia.

La Istanbul, tortele, artificiile, dar si focuri de arma au insotit entuziasmul nebun al calificarii in semifinale: "Nu ne bate nimeni, niciodata!"

Putea fi seara Croatiei: inscrisese in minutul 119 printr-un fotbalist a carui istorie este un model pentru orice sportiv - Ivan Klasnic a suportat doua transplanturi de rinichi si nu a renuntat la fotbalul de mare performanta. Chiar in ziua meciului, Klasnic efectuase un control renal...

"Nu imi vine sa cred. Am vrut sa fac schimbarea, insa arbitrul nu a vazut gestul nostru... Au dat un gol fantastic... Nu imi vine sa cred", a declarat antrenorul croat Slaven Bilic dupa meci.

Imediat dupa ce arbitrul a fluierat finalul celor 120 de minute, Bilic i-a reprosat ca nu a intrerupt partida pentru schimbare. In acest timp, jucatorii Croatiei erau debusolati, gandindu-se toti la sansa irosita - fusesera pentru trei minute in semifinale!