Turcia s-a calificat in semifinalele Campionatului european, eliminand Croatia la lovituri de departajare. Turcii au salvat meciul in minutul 120+2 (prelungiri) cand Senturk a reusit sa egaleze, apoi nu au avut niciun rival la loviturile de departajare - Croatia (care deschisese scorul in minutul 119) era o echipa prabusita mental.

In semifinale, Turcia va intalni Germania.

Cele doua echipe s-au aflat la egalitate, 0-0, dupa primele 90 de minute. In acest interval, croatii au avut o bara (Olic, 6) si alte cateva situatii favorabile. Turcii, cu un 11 de conjuctura (nu mai putin de 8 absenti din cauza accidentarilor si suspendarilor) au echilibrat printr-o posesie mai buna si un angajament care a "tocat" jocul croatilor.

Prelungirile au salvat spectacolul, putin prezent pana in acel moment: turcii au dominat prima repriza din extra-time, apoi au trecut printr-un adevarat cosmar - o gafa a lui Rustu, comisa in minutul 119, i-a adus pe croati in avantaj!!!

Rustu a iesit gresit la o minge, a pierdut-o in fata lui Modric, iar centrarea acestuia l-a gasit pe Ivan Klasnic perfect asezat pentru o reluare cu capul: 1-0 pentru Croatia!

Turcia egaleaza incredibil in minutul 120+2 prin Senturk si se vor executa lovituri de departajare!!!

Lovituri de departajare...

Croatia - Turcia 1-3

Modric rateaza (pe langa!); inscrie Arda!

Srna transforma, la fel si Senturk

Rakitici trimite pe langa poarta; Altintop inscrie!

Petrici rateaza, apara Rustu, turcii sunt in semifinale!

Croatia: Pletikosa - Corluka, R. Kovac, Simunic, Pranjic - Srna,

N. Kovac (cap.), Modric, Rakitic - Kranjcar - Olic

Turcia: Rustu (cap.) - Hamit Altintop, Zan, Asik, Balta - Topal

- Sabri, Tuncay, Arda - Kazim, Nihat