Componenti ai Generatiei de aur critica atitudinea fotbalistilor din echipa lui Piturca, opinand ca au jucat slab la Euro 2008. Gica Popescu, Viorel Moldovan si Dan Petrescu au comentat prestatia nationalei la turneul final, fiind dezamagiti de rezultatele obtinute.

"Generatia mea avea o alta atitudine atunci cand juca un meci decisiv. Din punctul meu de vedere, cred ca Romania nu a facut nici un meci bun la Euro", a spus transant, Gica Popescu, in cadrul unei emisiuni Minutul 91.

Nici Viorel Moldovan nu i-a iertat. "Consider ca rezultatul de la Euro este un esec. Puteam trece de aceasta grupa daca aveam mai multa incredere in fortele noastre din ofensiva. Daca analizam de la inceput meciul cu Franta, eu cred ca se putea face mai mult pe faza de atac", a spus fostul golgeter al nationalei la Sport.ro. "Cred ca am fost prea defensivi la acest European", a fost si concluzia lui Dan Petrescu, la Minutul 91.

Cornel Dinu, component al generatiei Mexico '70 s-a aratat si el surprins de modul cum tricolorii au tratat meciul cu Olanda. "Trebuia sa avem rautate, sa marcam, sa strivim si noi macar o portocala, asa trebuia sa fie atitudinea jucatorilor. Dar noi i-am lasat pe olandezi sa se plimbe pe teren si sa joace asa cum au vrut", a spus Dinu.