Franta s-a facut de ras la EURO 2008, dar presedintele Federatiei Franceze de Fotbal, Jean-Pierre Escalettes, nu se grabeste sa-i ceara demisia selectionerului Raymond Domenech. Escalettes a anuntat ca va face un bilant al prezentei reprezentativei din hexagon la turneul final, dar il sustine in continuare pe Domenech, acesta avand contract pana in 2010.

Situatia lui va fi decisa insa in Consiliul Federal, programat pe 3 iulie, iar presa franceza cere aducerea pe banca tehnica a lui Didier Deschamps. Capitan al nationalei la marile performante din deceniul trecut, titlul mondial in 1998 si cel european in 2000, Deschamps este in prezent somer, dupa despartirea de Juventus Torino din vara trecuta.

El este sustinut de catre multi dintre fostii coechipieri: Robert Pires, Lizarazu, Petit si Dugarry si-au anuntat sprijinul la numirea ca selectioner a lui Deschamps.

Insa de partea lui Domenech se afla Aime Jacquet, tehnicianul care a adus marea performanta a "cocosilor" din 1998.

Deschamps si-a inceput cariera de antrenor in 2001, la AS Monaco, unde a petrecut patru ani pe banca tehnica, reusind calificarea in finala Ligii Campionilor, pierduta impotriva lui Jose Mourinho, care conducea pe FC Porto. In 2006, Deschamps a preluat pe Juventus Torino, echipa retrogradata in acel moment in Serie B, din cauza scandalului de coruptie, si intr-un singur sezon a reusit sa readuca pe torinezi in prima liga italiana.

Franta a parasit Campionatul European cu un singur punct acumulat, dupa egalul alb cu Romania, pierzand celelalte doua confruntari din faza grupelor: 1-4 cu Olanda si 0-2 cu Italia.

In preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2010, in Africa de Sud, Franta va infrunta din nou Romania, in grupa de calificare.