Echipa nationala a Rusiei s-a calificat in sferturile de finala ale EURO dupa ce a interpretat exemplar tactica ultraofensiva impusa de Guus Hiddink in fata unei nationale a Suediei care nu a avut replica la jocul deosebit prestat de Arshavin si compania. Dupa zeci de ani in care i-am copiat la toate capitolele, se pare ca la nivel de ambitie nu am putut sa ii luam drept model pe vecinii de la rasarit, lucru care ne-a lipsit pentru a supravietui intr-o grupa a mortii.

In urma cu cateva saptamani, Rusia debarca in Ghencea pentru a intalni Romania intr-un amical pregatitor pentru EURO care statea sa bata la usa.

Dupa o evolutie mult laudata de toata lumea, Romania umilea Rusia cu 3-0 dupa 90 de minute in care tricolorii au zburdat efectiv pe teren.

Acesta este singurul capitol la care le-am fost superiori, pentru moment, unor rusi care au ajuns in primele opt echipe ale Europei in timp ce unii dintre tricolori au bifat deja o noapte pe plaiuri mioritice.

Instalat cu oarecare neincredere pe banca tehnica a echipei nationale a Rusiei, Guus Hiddink a aratat ca merita toate milioanele pe care le primeste de la Federatia Rusa si de la Roman Abramovici pentru ca stie exact cand sa se apere si cand sa atace.

Apropo, i-ati vazut pe tricolori evoluand macar cinci minute cum au jucat rusii pe toata durata partidei cu Suedia?