Delegatia Romaniei a sosit pe aeroportul Henri Coanda in jurul orei 19.30, fara Mutu si Contra care nu au venit in tara, fotbalistii tricolori nefiind asteptati, ca pana acum, de patimasii suporteri ai primei reprezentative.

Partida slaba facuta cu Olanda si ratarea calificarii in sferturile de finala au facut ca numai cativa microbisti, puteau fi numarati pe degete si dadeau senzatia ca se afla intamplator acolo, sa fie prezenti la sosirea pe taram romanesc a fotbalistilor lui Victor Piturca.

Cu capetele in pamant, tricolorii nu au dorit sa faca niciun fel de declaratii, totul petrecandu-se in cea mai mare liniste.

"Am facut totusi o figura frumoasa si nu trebuie sa vedem numai partida cu Olanda. Au fost trei meciuri si cred ca in partidele cu Franta si Italia ne-am depasit mult limitele din punct de vedere fizic. Au contat absentele lui Radoi si Goian si acum trebuie sa ne calificam la Mondialul din Africa de Sud. Sper ca in preliminariile pentru acest turneu final sa intalnim o Franta care sa semene cu cea de la EURO 2008", a precizat Cosmin Olaroiu la sosirea pe aeroportul Henri Coanda.

"Am fost pe locul patru din coada la EURO. Au fost echipe care au facut un singur punct. E un merit ca in primele doua meciuri am reusit rezultate pozitive cu nume mari ca Italia si Franta", a declarat la sosirea acasa Mircea Sandu, presedintele FRF.

"Ne pare rau ca nu am mers mai departe. Am tinut piept Frantei si Italiei. Avem un gust amar. Privim increzatori spre viitor. Suporterii au fost la inaltime si le multumim mult. Ne-am simtit ca acasa. Nu am niciun conflict cu domnul Piturca. Baietii au facut tot ce s-a putut, nu stiu daca as fi putut sa fac mai mult decat colegii mei", a spus Ciprian Marica, fotbalistul care nu a fost folosit nici macar un minut la EURO 2008 de selectionerul Victor Piturca.

"Speram sa ne calificam, dar asta e. Mergem mai departe. Momentul psihologic al ratarii calificarii a fost in partida cu Italia, la acel penalti ratat", a precizat Dorin Goian, unul dintre marii absenti din partida cu Olanda.