La sosirea la stadion, autocarul Frantei a fost implicat intr-un accident: soferul a ratat un viraj si incercand sa dea in spate, pentru a-si corecta traiectoria, a lovit doua automobile. Soferul a reusit sa ia in mod corect virajul dupa doua incercari...

Prima repriza:

Soc in nationala franceza: Ribery se accidenteaza in minutul 8 si Domenech trebuie sa il schimbe cu Nasri! Makelele scoate o minge de langa bara, dupa o lovitura de cap a lui Panucci! (11) Govou are sansa unui contraatac periculos, insa - individualist - prefera sutul de la 30 de metri. Esuat. (22)

Italia deschide scorul prin Pirlo din penalty (25) comis de Abidal asupra lui Toni; Franta ramane in 10, dupa eliminarea lui Abidal.

Italia a facut pasul inapoi, desi are un om in plus. Lovitura libera (38) pentru Benzema, de la 25 de metri, insa sutul loveste zidul. Repriza se incheie cu o bara a lui Grosso (lovitura libera), faza dupa care Perotta a cerut penalty.

Repriza secunda

Benzema are o prima situatie de a egala, insa Italia protejeaza poarta. Henry suteaza din interiorul careului, insa nu are forta (51). Toni scapa singur, insa Coupet este mai rapid si scoate mingea in afara terenului. (61)

De Rossi majoreaza in minutul 62: sut din lovitura libera, Henry deviaza, derutandu-l pe Coupet.

Distributii

Antrenorul francez Raymond Domenech a alcatuit un 11 din care lipsesc reprezentantii vechii generatii: Thuram si Sagnol.

Italia l-a titularizat in atac pe Antonio Cassano.

Franta: 23 Coupet, 14 Clerc, 15 Thuram, 5 Gallas, 13 Evra, 10 Govou, 20 Toulalan, 6 Makelele, 22 Ribery, 9 Benzema, 12 Henry. Antrenor Raymond Domenech

Italia: 1 Buffon, 19 Zambrotta, 2 Panucci, 4 Chiellini, 3 Grosso, 8 Gattuso, 10 De Rossi, 21 Pirlo, 20 Perrotta, 9 Toni, 18 Cassano. Antrenor Roberto Donadoni.